Ingredients
- 3 carxofes
- 1 ou
- 50 g de pernil ibèric
- Formatge parmesà al gust
- 500 ml d'oli d'oliva
- Sal, pebre i vinagre
Preparació
Primer de tot tallem una mica la cua de les carxofes i traiem les fulles externes fins a arribar a les fulles tendres de dins. Tallem també una mica la cua.
Repelem la banda del tronc, deixant només la part més blanca, i també tallem la part de dalt de les fulles que encara formen part de la part externa i són més dures.
Partim cada carxofa per la meitat i les posem en oli a confitar durant 20 minuts a foc lent.
De mentre, en una olla petita amb aigua afegim una mica de sal i vinagre perquè la clara i el rovell de l'ou no se separin. Quan estigui en una temperatura pròxima a l'ebullició remenem l'aigua en un mateix sentit i li tirem llavors l'ou fresc (sense closca).
Per últim, emplatem les carxofes i l'ou, afegim el pernil ibèric i ratllem una mica de parmesà per sobre.