Carxofes confitades amb pernil ibèric, parmesà i ou poché

Ingredients

  • 3 carxofes
  • 1 ou
  • 50 g de pernil ibèric
  • Formatge parmesà al gust
  • 500 ml d'oli d'oliva
  • Sal, pebre i vinagre

Preparació

Primer de tot tallem una mica la cua de les carxofes i traiem les fulles externes fins a arribar a les fulles tendres de dins. Tallem també una mica la cua.

Repelem la banda del tronc, deixant només la part més blanca, i també tallem la part de dalt de les fulles que encara formen part de la part externa i són més dures.

Partim cada carxofa per la meitat i les posem en oli a confitar durant 20 minuts a foc lent.

De mentre, en una olla petita amb aigua afegim una mica de sal i vinagre perquè la clara i el rovell de l'ou no se separin. Quan estigui en una temperatura pròxima a l'ebullició remenem l'aigua en un mateix sentit i li tirem llavors l'ou fresc (sense closca).

Per últim, emplatem les carxofes i l'ou, afegim el pernil ibèric i ratllem una mica de parmesà per sobre.

 

 

Autor
Jordi Mach Guardiet
Categoria de recepta
Entrants

 

Ingredients principals
Temporada
Gener , Febrer , Març , Abril , Novembre , Desembre

 

Compartir a:

Share icon

 

TORNAR